MISAC
Medicinsk forskning och utveckling
Leg. Tandl. Christer Malmström

spacer
 Startsidan
spacer
 Introduktion
spacer
 Böcker & video
spacer
 Egen forskning
spacer
 Egna artiklar
spacer
 Patientinformation
spacer
 Hälsodeklaration
spacer
 Viktiga artiklar
spacer
 Länkar
spacer
 Bra adresser
bullet

Det finns hopp!

bullet

Korrosion av amalgam orsakar sprickor

bullet

Sanningssägarna i Kiel

bullet

Stock A

bullet

Kvicksilver i tandfyllnadsmaterial

bullet

The Malmström high fiber protocol

bullet

Hur mycket kvicksilver får vi i oss?

bullet

Tandläkare fick lyssnarprisDet finns hopp!

Jag är konstintresserad och har målat i olja sedan 1970. Efter att guldet satts in i mina tänder, märkte jag att jag började må dåligt när jag målade. Första tecknet var torrhet i näsa, mun och ögon. Sedan huvudvärk, lätt yrsel och illamående.
1987 när min dröm om en egen atelje gick i uppfyllelse fick jag stänga portarna, lägga undan alla färgerna. Mina besvär hade blivit akuta. Fruktansvärd migrän med åtföljande kräkningar under hela dagar. Synrubbningar, ångest, hjärtklappning, utslag på kroppen och i munnen när jag ätit vissa livsmedel. Snart blev jag enormt trött både fysiskt och psykiskt och extremt ljudöverkänslig. Jag orkade knappt gå runt kvarteret, och blev elöverkänslig vid TN:n, och vid bilkörning. I detta läge började allt bli besvärligt. Jag sökte läkare, kiropraktor och ortoped. Blev ordinerad olika mediciner och fick många behandlingar hos sjukgymnast - men blev bara sämre.
Till slut gick jag på ett föredrag som Christer Malmström höll i TF:s regi. Någon vecka efter beställde jag tid hos tandläkaren och föredragshållaren. Han började med de minsra fyllningarna, en tand vid varje besök och med 5-6 veckor emellan. Vid varje besök användes all tänkbar skyddsutrustning.
Under hela saneringstiden uppmuntrade Christer och stötade och jag kände mig glad efter varje besök. I maj -93 är jag färdigsanerad och krafterna har börjat återvända. Sista besöket hos Christer Malmström blev lite annorlunda. Radio Malmöhus kom på besök och lämnade Radiola-priset till honom. 200 personer hade röstat fram honom som den populäraste tandläkaren i Skåne. En fin avslutning på min saneringstid!
En stor kram och tack till Christer Malmström och medarbetare för att ni finns och för och att ni tror på och stötar oss.
Britt Jönsson, Tandvårdsskadeförbundet